Jdi na obsah Jdi na menu
 


Parádní psí procházka - napsala Akhami

19. 12. 2010

Jmenuji se Akhami. Jsem velice hodná a spořádaná chrtička. Ráda chodím na procházky. Správná procházka má být dobrodružná. Panička říká, že se mnou je dobrodružná vždycky. Ona mě má totiž ráda.

 dsc02810.jpg

Dost dobré je, když na procházce najdu pořádně hlubokou kalužinu. Líbí se mi, jak mi bláto protéká mezi prstíky, a voda ochucená bahnem, to je prostě lahůdka. A jsem pak moc hezky zbarvená, taková celá dohněda.

 dsc02875.jpg

Na procházce je taky potřeba se hezky navonět. Nejraději mám rybí parfém, i když taková pěkná skvrna od vyjetého oleje taky vůbec není k zahození. Panička u toho vždycky křičí a ze psí parfumerie mě zahání. Říká mi Ropák. Nejsem si moc jistá, co to je. Asi to bude moc krásné voňavé zvíře.

 dsc02893.jpg

Moc ráda lovím, ale mám to zakázané. Mám povolené jen ptáky a veverky, protože ti pořád lítají ve vzduchu, a přestože jsem nesmírně šikovná a chytrá chrtička, lítám jenom po zemi, sice rychle, ale na ptáky a veverky jsem krátká (no, jednou sice… nebo dvakrát… ale změňme téma). Takže aspoň provádím monitoring výskytu veverek.

 dsc02902.jpg

Baví mě si někdy jen tak lehnout na louku a nadělat z kousku dřeva spoustu třísek. Doma máme takový hezký ratanový nábytek, zkoušela jsem třísky dělat i v obýváku, ale dostala jsem vyhubováno. Škoda. Skvělý materiál. Panička je hodná, ale některým věcem prostě nerozumí. Možná kdyby si to jednou zkusila sama…

 dsc02918.jpg

Taky jsem ráda, když potkám kamarády. Někdy se honíme a je to legrace.

 dsc02908.jpg

Když přijdu domů, trošku si ještě pohraju s tátou a pak jdu odpočívat.

 dsc02422.jpg002.jpg

Když se procházka celá takhle pěkně vyvede, mám pocit, že život je krásný. I přesto, že někdy musím do vany!

dsc02889.jpg