Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tari - výstavy

14. 11. 2010

 

tari-head.jpg

Slovenský junioršampion

 

Český šampion

Slovenský šampion

Slovenský Grand šampion

Maďarský šampion

Slovenský šampion veteránů

Azawakhjahressieger 2008 - vítěz německé výroční výstavy azavaků (přihlášen 81 azavak); BOB; BIS

Nejlepší veterán Středoevropské speciální výstavy chrtů 2010 - Veteran BIS

Nejlepší veterán - Nitracanis - GRAND PRIX SLOVAKIA VETERAN WINNER 2011

Splněny podmínky na udělení titulu Slovenský veterán šampion - dne 21.8.2011 Tari získal coby veterán svoji poslední výbornou, splnil podmínky pro udělení titulu a tím v téměř deseti letech ukončil svou výstavní kariéru.

100-0062_img.jpg

Snad každý druhý azavak se pyšní spoustou výstavních titulů. Na první pohled to dělá velký dojem, ale skutečnost je trochu jiná. Pokud se naučíte azavaka vystavovat, není příliš těžké si tituly doslova „vyjezdit“. Na mezinárodních a národních výstavách u nás se totiž dost často stává, že váš azavak bude ve třídě sám nebo dokonce bude jediným zástupcem plemene na celé výstavě. Takové vystavování a výhry mě velice brzy přestaly bavit a tak jsem se snažila vyjíždět s Tarim do zahraničí, kde jsem doufala v setkání s nějakou konkurencí. Většinou, i když ne vždy, se nám potkávat další azavaky dařilo, a Tariho vítězství nás tím pádem těšila o to víc. 

Tari se stal šampiónem 3 zemí, získal 5 titulů šampióna: Slovenský junioršampión, Slovenský šampión, Slovenský Grand šampión, Český šampión a Maďarský šampión. Získal tituly BIG a BOB na národních, speciálních i mezinárodních výstavách v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Rakousku, Německu a Francii. Na speciální výstavě azavaků v Německu, snad největším setkání tohoto plemene na světě, se drží vždy mezi čtyřmi nejlepšími psy ve třídě šampionů a v roce 2008 se dokonce stal absolutním vítězem této mezi azavakáři nejprestižnější výstavy, kdy získal titul BOB a BIS a „nechal za sebou“ 81 přihlášených azavaků. Stal se tak teprve druhým azavakem českého majitele (po skvělém Ahmarovi Kel-es-Suf Petra Štěpánka, který tuto výstavu vyhrál dokonce dvakrát), který tohoto úspěchu dosáhl.

První poháry do sbírky

Tari koncem roku 2009 dosáhl „veteránského“ věku. Na výstavy už chodí jen jako doprovod své dcerky Tombouktou´s V´Akhami, ale úspěchy už sklízí i ve třídě veteránů. V roce 2010 se stal nejlepším veteránem Středoevropské speciální výstavy chrtů v Topolčiankách na Slovensku - získal ocenění Central European Sighthound Veteran BIS. V roce 2011 Tariho veteránská výstavní kariéra pokračuje - na výstavě GRAND PRIX SLOVAKIA v Nitře na Slovensku získal coby veterán ocenění výborný 1 a VETERAN GRAND PRIX SLOVAKIA WINNER a rovněž BOB. V srpnu 2011 splnil podmínky pro udělení titulu Slovenský veterán šampion.

cups.jpg

Taroušek tedy odchází do zaslouženého výstavního důchodu. Takže teď mi nezbývá než mu poděkovat - naučil mne toho opravdu hodně, poznali jsme díky němu a cestám za výstavami hodně zajímavých míst, lidí dobrých i zlých, užili si radost i legraci. A taky si uvědomili, že výstavy a výstavní úspěchy tvoří jen opravdu maličkou část života s pejskem, i když samozřejmě hodně potěší. Ať si tedy náš stárnoucí gentleman užije další roky ve zdraví a dobré náladě a prožívá chvíle příjemného a zaslouženého "veteránského" odpočinku.

 tari-vystavy.jpg