Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rodiče "A" vrhu narozeného 8.června 2012

20. 3. 2012

DNE 8. ČERVNA SE NÁM NARODIL VRH AZAVAKŮ, matkou je šampionka Cz a SK, Vítězka středoevropské speciální výstavy chrtů, nejlepší mladý azavak speciální výstavy azavaků v Německu 2008 (81 přihlášených azavaků!) Tombouktou´s V´Akhami, otcem je krásný pes z chovatelské stanice Tigidit pana Rossiho z Itálie, TIGIDIT HARMATTAN. Velice nízký koeficient příbuzenské plemenitby, zajímavé spojení! Máme dva zlaté pejsky a tři žíhané fenečky s velice hezkými bílými znaky.

cachorros.jpg

 

Rodokmen našich štěňátek "A" N´Ténéré

Tombouktou´s V´Akhami:

 jas2010-head.jpg

jas2010-movement.jpg

 

akha-format.jpg

 TIGIDIT HARMATTAN - Harmattan je vyzrálý 7,5 roků starý pejsek. Je to citlivý nedominantní příjemný chlapík. Těší se, stejně jako jeho sourozenci, velice dobrému zdraví. Loňský podzim se po něm narodil krásný a velice slibný vrh "S" v jeho domovské chovatelské stanici TIGIDIT. Je to velice korektně stavěný klasicky elegantní pes s dokonalou anatomií. 

harmattan-head.jpg

img_6440_tig-harmattan-movement.jpg

harmattan-pokus.jpg

 harmattan-2.jpg

harmattan-a.jpg

harmattan5.jpg

_____________________________________________________________________________

 

1.jpg

První narozené štěňátko, žíhaná fenečka s krásnými výraznými znaky. Připravila cestu na svět pro sebe i své sourozence. Těsně po narození, už osušená a ošetřená námi i mámou, se vzepjala na své dlouhatánské přední nožičky a téměř se postavila. Paní veterinářka, která přijela na kontrolu, zůstala nevěřícně koukat. Něco takového přece štěňátka po narození neumí! Inu přírodní plemena se opravdu vyvíjejí rychleji než plemena kulturní!

2.jpg

Tenhle klučík se narodil jako druhý. Barvou celý po tátovi, jen s většími znaky, které má krásné a pravidelné. Aktivní tvoreček, který to má v hlavě srovnané už od narození: nejdůležitější je papat, spinkat a tulit se k mámě. No a občas vyrazit na "procházku po porodním boxu.

3.jpg

Třetí se narodil tenhle hnědáček. Bude tmavě zlatý, jak to tak vypadá. Přišel na svět velice svérázně "učesán" a než pořádně oschnul, nebylo snadné odhadnout, jakou bude mít barvu. Bílé znaky má velice pěkné a menší než jeho bráška. Je to představitel "klidné síly" mezi svými sourozenci. Neztrácí čas a síly hloupostmi, nejdůležitější je pořádně papat a spinkat!

4.jpg

Tři sestry. Úplně vlevo je prvorozená fenečka. Uprostřed je žíhaná holčička, která se narodila jako čtvrtá. Její žíhání je tmavší a znaky má téměř stejně jako první sestřička. Je to klidná milá holčina, která jen občas vyráží na výlety po porodním boxu.
Zcela vpravo je naše nejdrobnější fenečka, také žíhaná, ale hodně tmavě a má nejumírněnější bílé znaky z celého vrhu. Narodila se poslední a je to drobounká něžná bytůstka, která se mezi sourozenci ovšem vůbec neztratí. Je to malá holka s velkým srdcem, droboučká ještěřička, která se všude prosmýkne a svou velikostní nevýhodu vůči sourozencům vynahrazuje chytrostí a vynalézavostí.

 

 Všechna štěňátka odešla v polovině srpna do nových domovů. Novou členkou naší smečky se stala Aloonah Tarha.

e-mail: janavrbacka@volny.cz

 Mobil: 604 279 528

©Photo: Bettina Schmidt, Jana Vrbacká, Petr Fiala, Oldřich Kupka, Alberto Rossi, Žaneta Rouchalová